X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Marina Tauber rămîne în arest la domiciliu. Pînă cînd a fost prelungită măsura

7 iun. 2023,, 21:08   Politică
3980 0

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, va petrece încă 20 de zile închisă în casă.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial prelungirea măsurii preventive. Astfel, Tauber va sta în arest la domiciliu pînă pe 30 iunie, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Anterior, în timp ce se afla în arest la domiciliu din noiembrie pînă pe 5 ianuarie, Marina Tauber ar fi folosit telefoane speciale, pentru a organiza proteste, deși îi erau interzise discuțiile telefonice.

Mai exact, potrivit Procuraturii Anticorupție, aceasta ar fi dat indicații directe președinților și vicepreședinților oficiilor teritoriale din țară cum să aducă oameni la manifestații, să organizeze transport și cum să fie recepționați banii pentru remunerarea persoanelor.

Tauber a fost reținută luni, 1 mai, pe Aeroportul de la Chișinău, în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia.


Aceasta a dat asigurări că nu intenționa să fugă din țară și susține că ar fi fost reținută din nou în contextul alegerilor din Găgăuzia.

În luna februarie, Marina Tauber a ieșit de sub control judiciar și a scăpat de toate restricțiile, după ce Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul avocaților în interesele învinuitei.

Astfel, Curtea de Apel a revocat obligațiile stabilite anterior prin decizia 5 ianuarie 2023, și anume: să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul, decît în condițiile stabilite de către judecătorul de instrucție, sau după caz, de către instanță; să nu comunice cu persoane care au tangență cu procesul penal respectiv și să predea pașaportul judecătorului desemnat cu atribuțiile judecătorului de instrucție.

6
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?