Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Marian Lupu a vorbit despre regretul său în plan politic

23 dec. 2018,, 13:15   Politică
5671 10

Cel mai regretabil moment politic al anului 2018 pentru deputatul PD Marian Lupu este că nu s-a reușit introducerea în Constituția Republicii Moldova sintagma de „integrare europeană”.

„Dacă partidele așa-zise de dreapta ar fi fost sincere, ar fi acordat un vot acestei inițiative. Dar, bineînțeles, că au preferat să boicoteze un parcurs bun pentru țară doar pentru a satisface interesele unor persoane. Adoptarea acestei decizii, urma să fie un instrument puternic care avea să împiedice aderarea Republicii Moldova la Uniunea Euro-Asiatică. Și din nou, voturi erau și regret mult că pentru unii colegi au prevalat orgoliile personale în detrimentul intereselor Republicii Moldova”, a declarat Marian Lupu în cradul unui interviu pentru tribuna.md.

Amintim că sintagma „integrare europeană” nu a fost inclusă în Constituție, deoarece nu a întrunit votul necesar pentru a putea fi aprobată. PLDM și PL au părăsit sala de ședință, iar PCRM și PSRM nu au votat. Prin urmare, din totalul de voturi (67) necesare pentru includerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană” au votat doar 54 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?