X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Marian îi răspunde lui Chicu: Gaura bugetară și deficit sînt două lucruri diferite

29 mar. 2022,, 07:01   Politică
1828 0

Deficitul bugetar și gaura bugetară sînt diferite, iar la moment situația este mai bună de cît acum 2 ani, cînd a venit pandemia și PSRM era la putere susține deputatul PAS Radu Marian. „Fostul prim-ministrul trebuie să înțeleagă el a lăsat găuri bugetare prin deciziile care le-a luat cu majoritatea”, a spus Marian, la Cutia Neagră de la TV8, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Un lucru e deficitul bugetar și a doua chestie e gaura, asta e ceva ce nu poți acoperi. Cînd ai deficit tu poți să îl acoperi cu anumite surse alternative, cum ar fi finanțări externe, credite, granturi etc. Deficitul e o chestie pe care o putem administra cînd nu avem gaură bugetară. Gaura de exemplu acum e mult mai mică cînd era PSRM la putere cu 2 ani în urmă cînd a venit pandemia, era o gaură pentru că nu aveau surse din care să acopere acest deficit. Acum e mai bine decît acum 2 ani, acum lucrurile sînt diferite - majorăm deficitul, dar gaura e mai mică, domnul fost prim-ministrul trebuie să înțeleagă el a lăsat găuri bugetare prin deciziile care le-a luat cu majoritatea”, a spus Marian.

Reacție vine după ce fostul premier, Ion Chicu, a declarat că cei „care-și rupeau coardele vocale țipînd „Jos hoții” în campanie electorală, au adus statul în pragul falimentului. Asta după declarația ministrului Finanțelor privind deficitul bugetar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?