X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Marea noastră problemă este că politicienii moldoveni nu mai sînt luați în serios. Opinie

9 dec. 2021,, 13:00   Politică
3419 3

După istoria nesemnării Memorandumului Kozak de către Chișinău, politicienii de la Moldova nu mai sînt luați în serios la Moscova, preferînd să negocieze direct cu partenerii occidentali ai republicii toate problemele serioase, iar acest lucru este un dezastru și un mare necaz pentru țara noastră.

Această opinie a fost exprimată de către cunoscutul jurnalist Valerii Demidețki, în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Serghei Scripnic la TVC-21, transmite Noi.md

Potrivit acestuia, un oficial de la Moscova i-a spus despre această poziție a părții ruse după povestea ne-semnării Memorandumului Kozak în 2003.

"El a recunoscut că, după nesemnarea Memorandumului Kozak, nimeni nu va mai vorbi serios cu Moldova. Aceasta a fost ultima limită, iar acum totul se va decide fără voi”, a menționat Valerii Demidețki.

El a comparat acest lucru cu faptul că, de exemplu, Putin și Biden decid acum ce să facă cu Ucraina.

"Adică nimeni nu va mai discuta nimic cu noi. Adică, ei nu văd sensul. Dacă cineva vine din Moldova și spune că au sosit moldovenii, vor să rezolve ceva, atunci în birourile înalte de la Moscova vor pune întrebarea: dar ce putem noi rezolva cu ei? Vă amintiți de istoria cu Memorandumul? Dacă le vom propune ceva, ei vor alerga din nou la Bruxelles pentru a coordona. Atunci, haideți să negociem direct cu Bruxelles-ul. Aceasta este catastrofa noastră. Faptul că nu mai suntem luați în serios și aceasta este marea noastră problemă", a declarat Valerii Demidețki.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?