X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mandatul de deputat al lui Nicolae Pascaru, atribuit de CEC

22 mai. 2020,, 14:49   Politică
2626 3

Comisia Electorală Centrală a atribuit mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova, socialistului Nicolae Pascaru, după ce deputatul socialist Oleg Teterea și-a depus mandatul de parlamentar. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 22 mai, a Comisiei Electorale Centrale.

CEC va propune Curții Constituționale validarea mandatului de deputat în Parlament.

Nicolae Pascaru – jurist, magistru în științe politice, profesor-antrenor, fondator "Voievod", activist, blogger, consilier municipal.

S-a născut la 18 iulie 1975 în s. Chircăiești, raionul Căușeni, Republica Moldova. A învățat la școala medie din satul Chircăiești (1982-1992). A urmat Colegiul de Politie (1995-1996), obținînd calificarea de instructor al echipei de demonstrații.


Decide să facă şi studii superioare, astfel în anii 1998-2002 devine student la Universitatea de Studii Umanistice din Moldova, la Facultatea de Drept. Este licenţiat în drept. A participat la ciclul de Seminare internaţionale pentru lideri: or. Minsc-2006; or. Luţk-2006, or. Sankt Petersburg-2007; or. Chişinău-2008, organizate de -YMCA Europe.

În anii 2009-2011 își ia masteratul în domeniul științelor politice la Academia de Administrare Publică de pe lîngă preşedintele Republicii Moldova, iar în anii 2013-2014 urmează un stagiu la Academia Politică Fundaţia Friedrich Ebert (FES) din Germania.

Baza carierei sale profesionale a fost pusă în anii 1993-1995 cînd își satisfăcea serviciul militar în cadrul trupelor de grăniceri ai Ministerului Securităţii Naţionale, apoi timp de 3 ani (1995-1998) a fost angajat al Detaşamentului Special de Pază din cadrul MAI. În anii 1998-2002 este profesor-antrenor al Federaţiei de Taekwondo, iar în 2002-2003 profesor-antrenor la Universitatea de Studii Umanistice.

Printre realizările sale profesionale se mai numără:

- Fondator al sistemului de arte marțiale cu specific național "VOIEVOD", în 2007 devine președinte al Federaţiei de Luptă Naţională "VOIEVOD" și lider al Mișcării de Tineret "VOIEVOD".

- Organizator al Campionatelor Internaţionale, Europene și Euroasiatice de Arte Marţiale, stil "VOIEVOD", 11 ediţii: din 2006 - 2017, la care participă sportivi din circa 15 țări.

Noul tip de luptă creat a început să fie deprins în mod activ de sportivii moldoveni, ca într-un timp relativ scurt să înceapă să cîștige la diferite concursuri naționale și internaționale. Regulamentul "Voievod" permite participarea la numeroase campionate, care prevăd respectarea diverselor reguli. Începînd din anul 2003 „voievozii" au luat locuri de frunte la Campionatul Mondial de EuroTaekwondo în Germania, ca apoi să se claseze printre primii la Cupa Mondială din Regatul Unit și la Campionatele Mondiale din Spania și Italia.

Tradiţiile sînt continuate şi în prezent cu succes: anual „voievozii" participă la un număr mare de competiții, întorcîndu-se de acolo cu o mulțime de medalii. De cînd practică lupta națională, sportivii Federației "Voevod" au cîștigat mai mult de 650 de medalii.

În prezent, în întreaga Moldovă activează circa 70 de secții sportive de luptă națională, către anul 2020 este planificat ca numărul lor să fie mărit pînă la 100. Pe parcursul anilor de activitate numărul total al beneficiarilor programelor cultural-sportive VOIEVOD constituie peste 28000 de tineri pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

- organizator al festivităților cultural-artistice în PMAN;

- organizator, în anii 2006-2008, al ciclului de seminare YMCA 1998-2009, partener la organizarea Festivalului Internaţional al Tineretului, YMCA-Praga, Republica Cehă (2008);

- organizator al seminarelor de Luptă Naţională „Voievod": Iran, Federaţia Rusă, Polonia, Irlanda, Ucraina, Cehia;

- organizator al ciclului de seminare instructive pentru angajaţii MAI şi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare;

- organizator al proiectelor de susţinere a Uniunii Veteranilor din Republica Moldova (2005-2008);

- organizator al ciclului de seminare instructiv-educative pentru copiii din familiile socialmente vulnerabile, precum şi pentru acei aflaţi în detenţie.

Pentru merite deosebite în activitatea de serviciu domnul Nicolae Pascaru a fost decorat cu Insigna "Crucea pentru merit" de gradul II, Insigna jubiliară ai BDS "Fulger" de Ministerul Afacerilor Interne, pentru educarea copiilor cu comportament predelincvent sau delincvent şi dezvoltarea programelor la lupta „Voievod", organizată sub egida Ministerului Afacerilor Interne.

DISTINCȚII:

- Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii"
- Deținător al medaliei „Meritul Civic"
- „Inima de aur", Fundaţia Creştină pentru Democraţie
- Diplomă de onoare: „ Tineretul CSI - viitorul diplomației publice" Moscova - 2011
- Tae Kwon-Do Association of Great Britain - 6 Dan (Centura neagră)
- ETF Martial Arts Kickboxing - 6 Dan (Centura neagră)

Funcții:

- Asociaţia Obştească Mişcarea Naţională „VOIEVOD" – preşedinte

- Asociaţia Obştească „Guvernul Tinerilor" din Republica Moldova – preşedinte

- Asociaţia Obştească Federaţia de Luptă Naţională „VOIEVOD" din Republica Moldova – preşedinte

- Organizaţia Obştească Clubul Sportiv de Arte Marţiale de stil VOIEVOD „Mihai Viteazul" – preşedinte

- Asociaţia Obştească „Y's Men's Club" din Moldova – secretar general

- Asociaţia Obştească Alianţa Naţională YMCA din Republica Moldova – secretar general

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?