X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Mandatul de arest pe numele Marinei Tauber a fost prelungit

28 sep. 2022,, 18:01   Politică
2825 0

Deputata Partidului Politic Șor, Marina Tauber rămîne în arest la domiciliu. Magistrații Judecătoriei Ciocana au admis parțial demersul procurorilor și i-au prelungit măsura preventivă cu 20 de zile. Asta în timp ce acuzare a cerut încă 30 de zile de arest la domiciliu.

Marina Tauber a fost eliberată la mijlocul lunii septembrie, din Penitenciarul 13, acolo unde a stat aproximativ două luni, transmite tv8.md.

Parlamentara a fost reținută la scurt timp după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor.

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?