X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mama vitregă a lui Ilan Șor îi „sponsorizează” pe Tauber și pe deputatul fugar

17 apr. 2020,, 10:05   Politică
7230 10

Mama vitregă a deputatului fugar Ilan Șor își sponsorizează fiul și colega acestuia de partid, Marina Tauber, cu zeci de milioane de lei deși, aparent, nu figurează în calitate de administratoare a vreunei afaceri.

În timp ce Ilan Șor declara anterior că este nevoit să supraviețuiască pe banii rudelor, Marina Tauber, la rîndul său, preciza anterior, pentru jurnaliști, că supraviețuiește din resursele financiare obținute de pe urma proiectelor în care este implicată, asta deși în declarația de avere și interese personale nu declară niciun proiect de acest gen, transmite zdg.md.

În 2019, Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională, i-a fost ridicată imunitate de deputat, iar pentru că a lipsit nemotivat de la ședințele Parlamentului a fost lipsit și de salariul de deputat. Totuși, în declarația de avere și interese personale acesta a raportat că pentru primul an de mandat a ridicat un salariu de circa 65 de mii de la Parlament, la care s-a adăugat și salariu de circa 71 de mii de lei pentru perioada în care a fost primar de Orhei.

În cadrul unei conferințe de presă susținută anterior prin intermediul aplicației Skype, Șor declara că este nevoit să se folosească în prezent de banii familiei sale.

Astfel, pentru că nu a avut venituri considerabile în 2019, Șor precizează că a luat un împrumut de 30 de milioane de lei, fără dobîndă, de la mama sa vitregă, Ilona Șor. Ilan Șor mai are și alte datorii de milioane față de mama sa vitregă. În perioada 2015-2018 acesta a mai împrumutat de la Ilona Șor o sumă totală de peste 70 de milioane de lei.


Împrumuturi de la mama lui Ilan Șor a luat și deputata Marina Tauber. Tauber indică pentru 2019 o datorie de 900 de mii de lei, fără dobîndă, față de Ilona Șor, de la care s-a împrumutat și în 2017 cu 450 de mii de lei.

Întrebată anterior din ce surse financiare își asigură traiul, deputata Marina Tauber declara că banii provin din proiectele în care este implicată, menționînd, totodată, „că este incorect” să îi fie adresată o astfel de întrebare: „Tot ce vă interesează o să vedeți neapărat în următoarea declarație”.

În martie 2020 deputata a depus declarația de avere și interese personale, doar că în aceasta se regăsește doar salariul său de parlamentar, în mărime de circa 105 de mii de lei. Alte venituri din proiecte, Tauber nu raportează, însă trece în declarația sa de avere o sumă de 15 mii de euro pe care a cîștigat-o la ziua sa de naștere. Tot anul trecut, Tauber s-a ales cu un un nou automobil de model VW Passat, cu o valoare de circa 18 mii de euro și pe care deputata îl are îl folosință.

Contactată pentru o reacție și solicitată să ne spună care sînt proiectele din care este alimentat bugetul său și pe care nu le-am regăsit în declarația de avere și interese, Marina Tauber a precizat că declarația sa de avere ar putea fi ulterior completată:

„Informația este așa cum am menționat în cadrul emisiunii. Aceste lucruri sînt destul de delicate pentru că reprezintă sursele din care trăiesc și nu vreau ca cineva să speculeze pe aceste subiecte. M-am consultat cu avocatul meu privind declarația mea așa că mai este timp, pînă la sfîrșitul lunii aprilie, ca ea să fie completată sau modificată. Probabil, în declarația mea, vor fi introduse anumite modificări sau rectificări”.

Marina Tauber mai indică că dispune și de bunuri a căror valoare unitară depășește suma de 10 salarii medii pe economie. Mai exact, deputata a primit două cadouri de valoare: un ceas Rolex și cercei Van Cleef.

În prezent, mama vitregă a lui Ilan Șor figurează în calitate de director al liceului „Logica”, fondat de tatăl deputatului, Miron Șor, acolo unde și-au făcut studiile Ilan Șor și Marina Tauber.

Anterior, aceasta figura în calitate de administratoare a „Dufremol” SRL, deţinătoarea celei mai mari reţele de magazine duty-free din R. Moldova şi una dintre cele mai profitabile companii care îi aparțineau lui Şor, dar şi administratoare a „Avantage” SRL, fondată de „Dufremol” şi Ilan Şor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?