X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu va efectua o vizită de lucru la Paris

17 noi. 2022,, 17:24   Politică
2319 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, merge într-o vizită de lucru la Paris. Șefa statului va avea o întrevedere cu președintele Franței, Emmanuel Macron, la începutul săptămînii viitoare, scrie RFI.

Tot atunci se va desfășura cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova, o inițiativă a Germaniei, Franței și României.

Recent, România a co-prezidat o nouă reuniune a Grupului de lucru Anticorupție, în pregătirea Conferinței Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris.

Vizita președintei Maia Sandu la Paris are loc în perioada 20-22 noiembrie, în paralel cu lucrările celei de-a treia reuniuni a Platformei de Sprijin pentru Moldova.

La evenimentul programat pentru luni, vor participa majoritatea membrilor Guvernului Gavrilița, dar și miniștrii de externe ai Franței, Germaniei și României, țări care au lansat Platforma de Sprijin pentru Moldova, au precizat pentru RFI, surse diplomatice.


Evenimentul vine pe fondul unei crize profunde energetice cu care se confruntă R.Moldova, dar și a unei eventuale crize politică din țară.

În timpul ultimei sale vizite la Paris, în luna mai, șefa statului, Maia Sandu, a discutat cu omologul său francez, Emmanuel Macron despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, dialogul bilateral și agenda europeană a Republicii Moldova. Maia Sandu i-a mulțumit atunci liderului de la Élysée pentru susținerea oferită de Franța în gestionarea fluxului de refugiați și pentru crearea Platformei de sprijin pentru Moldova, care să ajute țara noastră să depășească urmările războiului din Ucraina, ale inflației și ale crizei energetice, dar și să continue reformele inițiate.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?