X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu: Știm că Air Moldova se află sub controlul lui Ilan Șor

13 sep. 2022,, 08:15   Politică
4645 0

Președintele Maia Sandu consideră că vizita delegației partidului Șor la Moscova și intenția Air Moldova de a relua zborurile către Rusia sînt parte a aceluiași spectacol, scrie Rupor citat de realitatea.

„Știm că Air Moldova se află sub controlul lui Ilan Șor și a oamenilor săi. Cred că această performanță și anume faptul că au mers la Moscova și au anunțat deschiderea zborului fac parte din aceeași idee. Partidul Șor încearcă să-i vîndă Moscovei ideea că poate destabiliza situația din Moldova, să se convingă că este un partid pro-rus și asupra căruia trebuie să se axeze atenția Moscovei”, a spus Maia Sandu la TV8.

În ceea ce privește legalitatea privatizării companiei aeriene șefa statului a spus că acest caz va fi transmis justiție.

„Autoritățile nu pot face munca de procuraturi și a justiție, dar la Consiliul Suprem de Securitate am întrebat dacă lucrează în acest sens, la ce etapă sînt în investigarea marilor scheme de corupție. Ni s-a spus că lucrează. Dacă îmi amintesc bine, în curînd vor putea trimite cazul justiției”, a asigurat ea.

De mențioinat că Europa a interzis zborurile companiilor aeriene rusești către Europa și ale companiilor aeriene din UE către Rusia. Această interdicție nu se aplică altor țări iar de exemplu, avionul Turkish Airlines operează zboruri de la Istanbul la Sankt Petersburg traversînd spațiul aerian al mai multor țări UE precum Bulgaria, România, Ungaria, Slovacia. În același timp, pentru un cetățean al Republicii Moldova, zborurile spre Rusia prin Turcia costă mii de euro. Un număr foarte mare de oameni care nu își pot permite astfel de cheltuieli nu pot veni acasă, își pot vedea cei dragi și rudele.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?