X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Maia Sandu spune că nu regretă că nu a mers să negocieze contractul la gaz

14 iul. 2022,, 06:54   Politică
4414 0

Șefa statului, Maia Sandu, nu regretă faptul că nu a mers la Moscova pentru a negocia contractul la gaz.

„Noi am obținut un contract pe care puteam să îl obținem, eu nu o să mă apuc să vînd o bucată de țară doar ca să avem jumătate de an gaze mai ieftin”, a spus președinta la o emisiune de la Moldova 1.

„Țara noastră este independentă și trebuie să ținem la acest lucru, da este greu acum, pentru toți, inclusiv că nu s-au dezvoltat alternative. Proiectele care le facem acum vor da rezultate peste 3-5 ani și cred că asta e important. Acum trebuie să ne descurcăm pornind de la situația în care sîntem”, a adăugat aceasta.

Totodată, aceasta a întrebat opoziția de ce nu a negociat un contract pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci cînd prețul era avantajos.

Pe 29 octombrie, 2021 La Sankt Petersburg s-au încheiat negocierile între delegația Republicii Moldova și Gazprom. Părțile au ajuns la un acord principial privind formula de preț, auditarea datoriei formate în cadrul companiei Moldova-Gaz și necesitatea unor negocieri ulterioare pentru a stabili un calendar de achitare. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?