Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Maia Sandu și Klaus Iohanii anunță semnarea unei declarații comune. Ce prevede aceasta

29 dec. 2020,, 13:28   Politică
6852 10

Președintele României, Klaus Iohannis și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, au susținut o conferință de presă, marți 29 decembrie, după întrevederea oficială de la Președinție.

Aceștia au anunțat că urmează să adopte o Declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

„Vă mulțumesc din numele cetățenilor R. Moldova pentru sprijinul oferit. Am discutat astăzi despre cooperare și asistență. Ne bucurăm pentru deschiderea României de a ne oferi vaccinuri. Contăm pe sprijinul României”, a declarat Maia Sandu.

La rîndul săur, președintele României, Klaus Iohannis anunță că autoritățile de la București vor trimite la Chișinău aproximativ 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 și a anunțat un întreg pachet de suport pentru țara noastră.

„Sîntem alături de președintele R. Moldova, Maia Sandu. Anunț un nou pachet de sprijin din partea României. România va furniza medicamente și echipamente pentru îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19. Totodată anunț sprijinirea agricultorilor prin oferirea a 6000 tone de motorină”, a declarat Iohannis.


Totodatăa cesta a lansat o invitație oficială pentru Maia Sandu, de a veni la București cu o vizită oficială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?