COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sandu și Dodon, în topul încrederii în politicieni

Sandu și Dodon, în topul încrederii în politicieni

Președintele Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere – 30% din cetățeni, urmat de premierul Maia Sandu – 26,2%, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu 18%.

Datele se conțin într-o sondaj de opinie realizat de IDIS Viitorul, la începutul lunii august.Cea mai scăzută încredere în rîndul respondenților o au Dorin Chirtoacă, Vladimir Plahotniuc și Dumitru Diacov - în medie 5%.

Sondajul mai arată că, după schimbarea puterii, cinci din zece moldoveni vor ca alianța PSRM – ACUM să guverneze patru ani. În același timp, 64,7% dintre respondenți cred că țara merge într-o direcție greșită.

La întrebarea cît de mulțumiți sînteți de situația economică din țară, șapte din zece moldoveni se arată nesatisfăcuți de situația economică. Iar salariile, pensiile, prețurile mari, dar și viitorul copiilor sînt cele mai stringente probleme care îi îngrijorează pe moldoveni.


La capitolul încredere în instituțiile statului, biserica rămîne în top – 65,3% dintre respondenți, iar primăria și armată - cu cîte o treime. Cea mai redusă încredere moldovenii o au în Curtea Constituțională – 14%, iar sindicatele și partide politice au puțin peste 10%.

Cercetarea lansată de IDIS Viitorul „People Watch” a fost realizată pe un eșantion de 1 106 persoane în perioada 2 august - 14 august curent cu o marjă de eroare de plus-minus 2,8%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load