Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu și-ar putea delega consilierii în Parlament și Guvern. Opinie

19 iul. 2021,, 11:45   Politică
3656 10

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-ar putea delega consilierii în Parlament și în Guvern pentru ca aceștia să implementeze ideile sale acolo.

Această opinie a fost exprimată de către jurnalistul, politologul, Ernest Vardanean, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalul NTV Moldova, transmite Noi.md.

Potrivit lui, dacă Maia Sandu își "sacrifică" consilierii de dragul Parlamentului și guvernului, acest lucru nu va schimba nimic fundamental, pentru că ea va rămîne un fel de top-manager și o legătură între partenerii externi și structurile actuale ale puterii, care acum sînt transferate colegilor săi.

"Acum ea nu va trebui să ia decizii serioase, principiale în biroul prezidențial. Mai degrabă, ea va lua decizii, dar le va pune în aplicare la nivel de Parlament și Guvern, și nu de consilieri ai săi. Prin urmare, ea poate să-i delege în structurile corespunzătoare", a spus Ernest Vardanean.

El a spus că îi este interesant ce funcție va alege în cele din urmă Andrei Spînu, secretarul general al administrației prezidențiale.


"Va rămîne deputat în Parlament sau va rămîne la președinție? El are încă dreptul de a alege. Andrei Spînu este unul dintre apropiații Maiei Sandu încă de pe vremea guvernării lui Filat. El a fost cu ea cînd a fost prim-ministru, apoi a ocupat funcția de Secretar General al Guvernului, iar acum este secretarul general al aparatului prezidențial, ales deputat în Parlament. Cred că Maia Sandu va trebui să se gîndească cu atenție la ceea ce este mai important pentru ea - să-și aibă colegul mereu aproape pentru aca acesta s-o poată ajuta sau să-l trimită în Parlament ca "privitor", pentru că am sentimentul că există un număr de oameni foarte ambițioși în partidul ei care, mai devreme sau mai tîrziu, își vor juca jocul. Și în acest caz, Andrei Spînu, dacă îi va rămîne loial, va juca rolul de observator al proceselor din Parlament sau guvern, în funcție de ceea ce alege în cele din urmă", a menționat jurnalistul și politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?