TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Maia Sandu se va adresa participanților la sesiunea de primăvară a APCE

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va adresa participanților la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Acest lucru este menționat în comunicatul de presă al APCE, transmite Noi.md

În ea se menționează faptul că, în special, cu ocazia președinției Germaniei a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, cancelarul german Angela Merkel și Ministrul Afacerilor Europene la Ministerul German de Externe, Michael Roth, vor participa la sesiunea de primăvară a APCE, care va avea loc într-un format hibrid în perioada 19-22 aprilie.

Către participanții la sesiune se vor adresa și Președintele Parlamentului European, David Sassoli, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și secretarul general al Consiliului Europei, Maria Pejcinovic-Buric.

Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Dunja Mijatovic, își va prezenta raportul anual pentru 2020. Adunarea va acorda un premiu lui Vaclav Havel în domeniul Drepturilor Omului.


Unul dintre subiectele sesiunii va fi problema protecției drepturilor omului. Va fi discutată activitatea OCDE în dezvoltarea taxe digitale, a spus organizația.

Au existat propuneri de a discuta de urgență despre "Reținerea și arestarea lui Alexei Navalnîi în ianuarie 2021" și "Funcționarea instituțiilor democratice din Turcia".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load