X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Maia Sandu s-a văzut cu Secretarul general al NATO. Despre ce au discutat cei doi oficiali la New York

20 sep. 2022,, 23:45   Politică
3142 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întîlnit în această seară la New York seară cu Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. Anunțul a fost făcut de Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

„Am discutat despre evoluțiile în materie de securitate din regiune, riscurile războiului Rusiei împotriva Ucrainei pentru Moldova și modalități de îmbunătățire a rezistenței regionale și naționale. Am reiterat importanța promovării dialogului și a evitării mai multor escalade militare”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

Amintim că timp de două zile, șefa statului se va întîlni, în marja Adunării Generale ONU, cu partenerii noștri din toată lumea pentru a discuta cum răspundem, solidar, provocărilor economice și de securitate prin care trece astăzi planeta, cum asigurăm pacea, democrația și libertatea tuturor.

Tema Adunării Generale ONU din acest an este „Un moment decisiv: soluții transformaționale pentru provocări interconectate”.

Miercuri, 21 septembrie, Maia Sandu va susține în plenul Adunării un discurs, în care va prezenta opinia Republicii Moldova la acest subiect.


Precizăm că, o delegație a Republicii Moldova, din care face parte și președinta țării, participăm la deschiderea dezbaterilor generale ale sesiunii a 77-a a Adunării Generale a ONU.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?