X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Maia Sandu s-a întîlnit cu președintele italian și l-a invitat în Moldova

18 iun. 2021,, 18:39   Politică
1646 0

Președintele Maia Sandu și-a început vizita sa oficială la Roma cu o întrevedere cu omologul său italian. Sergio Mattarella a întîmpinat-o la palatul prezidențial Quirinale, unde Sandu a ajuns cu un bolid de lux marca Maserati. Cei doi șefi de stat au vorbit despre stadiul actual al cooperării bilaterale, despre prietenia care leagă țările lor și dezvoltarea parteneriatului dintre Republica Moldova și Italia.

Printre subiectele discutate de cei doi șefi de stat se numără alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc în țara noastră în 11 iulie. Maia Sandu a accentuat că este prioritar ca scrutinul să fie liber și corect. De asemenea, șeful statului i-a transmis omologului său italian că mizează pe simplificarea condițiilor de călătorie a cetățenilor moldoveni în Italia în contextul îmbunătățirii situației epidemice, informeaza noi.md cu referire la telecanalul Publika.

Liderul de la Chișinău i-a cerut lui Mattarella sprijinul în integrarea europeană și i-a mulțumit pentru finalizarea negocierilor cu privire la Acordul moldo-italian în domeniul securității sociale, care va fi semnat cu ocazia vizitei sale la Roma. În replică, președintele italian a dat asigurări că Italia va rămîne un susținător activ al țării noastre.

La finalul întîlnirii, Maia Sandu l-a invitat pe Sergio Mattarella să facă o vizită în Republica Moldova. Agenda vizitei, care se va încheia în 20 iunie, mai include şi întrevederi cu mai mulţi alţi oficiali din Italia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?