Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Maia Sandu s-a întîlnit cu moldovenii stabiliți cu traiul în Canada. Despre ce au discutat

12 mai. 2023,, 15:15   Politică
3617 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu moldovenii stabiliți cu traiul în Canada.

„În seara zilei de ieri, la Montréal, am avut o întîlnire extraordinar de frumoasă cu cetățenii noștri care locuiesc în Canada. Am cunoscut peste 300 de oameni, veniți în Canada de cîteva decenii sau doar de cîțiva ani, dar toți foarte interesați de ce se întîmplă acasă”, a a spus șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a acordat cîteva titluri onorifice pentru cetățenii moldoveni din diasporă care au reușit performanțe deosebite în sport și arte și care promovează în lume bunul nume al țării noastre.

Șefa statului a menționat că cetățenii moldoveni din Canada sprijină parcursul european al țării.

„Am discutat mult despre situația din Republica Moldova, despre problemele generate de război și despre reformele pe care le facem ca să transformăm țara noastră într-un loc mai bun pentru toți cetățenii săi. Am văzut o susținere totală a comunității de aici pentru proiectul de aderare a Republicii Moldova la UE”, a subliniat Președinta.


În cadrul vizitei efectuate în orașul Quebec, președintele a vizitat și patiseria moldovencei Ecaterinei Limon-Maritzoi, unde pot fi găsite pe lîngă produsele obișnuite de patiserie și plăcintele moldovenești.

„M-am bucurat pentru realizările fiecăruia în parte, și a celor care au reușit să facă carieră în instituțiile statului, și a celor care au afaceri de succes.(..).

Oamenii noștri curajoși și harnici merită să aibă un viitor european, la ei acasă. De aceea, la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai, indiferent dacă suîtem acasă sau peste hotare, cu toții vom spune că drumul nostru duce spre UE, spre pace și bunăstare”, a mai declarat Sandu.

4
1
0
1
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?