Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Maia Sandu s-a întîlnit cu diaspora din Praga

6 oct. 2022,, 10:45   Politică
1938 0

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întîlnit cu moldovenii stabiliți în Praga. Președinta le-a mulțumit pentru susținere și i-a îndemnat să devină ambasadorii integrării noastre europene, promovînd Moldova prin talentul lor.

„Mi-am început vizita la Praga cu o întîlnire foarte caldă, pe care am avut-o cu mai mulți moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Republica Cehă. Deși au activități diferite - sînt studenți și profesori universitari, jurnaliști și oameni de artă, angajați în sectorul IT, cel bancar sau în industrie -, toți sînt conectați la realitățile de acasă și, în pofida greutăților cu care se confruntă ei înșiși, vor să pună umărul la prosperarea Moldovei. Le-am mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp ca să discutăm despre mersul lucrurilor în țara de baștină.

I-am îndemnat să devină ambasadorii integrării noastre europene, promovînd Moldova prin talentul lor și vorbindu-le europenilor despre țara noastră. Le-am spus totodată că, oriunde s-ar afla, sînt mereu așteptați acasă.

M-am bucurat să-l revăd, la întîlnirea găzduită de Ambasada noastră la Praga, și pe artistul plastic Teodor Buzu, stabilit în Republica Cehă. I-am mulțumit pentru lucrarea pe care mi-a oferit-o și l-am invitat să revină cu noi proiecte de creație în Moldova”, a scris Maia Sandu pe paginas a de Facebook.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий