Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu s-a întîlnit cu Ambasadorul Republicii Franceze în R. Moldova

25 ian. 2021,, 20:42   Politică
4654 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Pascal Le Deunff, Ambasadorul Republicii Franceze în R. Moldova.

În cadrul întrevederii, Maia Sandu și Pascal Le Deunff au discutat despre situația politică internă, șefa statului accentuând că optează, în continuare, pentru alegeri parlamentare anticipate, ca o soluție pentru a reconfigura guvernarea și a o face funcțională.

De asemenea, președintele Maia Sandu s-a referit la evoluțiile din regiune și la vizitele pe care le-a întreprins recent la Kiyv și la Bruxelles.

„Am accentuat că astăzi prioritatea noastră este depășirea crizei sanitare și asigurarea accesului cât mai rapid la vaccin pentru cetățenii țării, precum și depășirea crizei economice”, a menționat doamna Maia Sandu.

Un aspect important al întrevederii a vizat relațiile moldo-franceze în diverse domenii de cooperare. „L-am asigurat pe ES Pascal Le Deunff că Republica Moldova rămâne un prieten apropiat al Franței, fiind interesată în dezvoltarea relațiilor economice și în multiplicarea investițiilor franceze în țara noastră.


Totodată, am menționat necesitatea de a amplifica schimburile culturale și academice, atât pe linia Organizației Internaționale a Francofoniei, a cărei membră este Republica Moldova, cât și ca țară ce are o diasporă considerabilă în Franța”, a subliniat pe finalul întrevederii președintele Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?