X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu s-a întîlnit cu 35 de primari din raionul Hîncești

22 ian. 2021,, 17:00   Politică
7343 6

Astăzi, în raionul Hîncești, președintele Maia Sandu a avut o întîlnire cu 35 de primari din raionul Hîncești.

Șefa statului a discutat cu primarii despre problemele de infrastructură, aprovizionarea cu apă a localităților, finanțarea echitabilă la nivel local. Repartizarea bugetului nu trebuie să se facă pe criterii politice, ci să țină cont de nevoile cetățenilor, a spus Sandu.

"Am accentuat că primarii vor avea sprijin în mine și în echipa prezidențială pentru a face lucruri bune în interesul oamenilor. Le-am spus primarilor despre subiectele abordate cu conducătorii instituțiilor-cheie ale UE, și anume despre solicitarea ca Uniunea Europeană să ofere asistență directă pentru proiecte locale.

Autoritatea publică locală este un pilon important al democrației și dezvoltării locale. Independența primarilor față de presiuni politice și financiare îi face puternici. Tocmai de aceea, am solicitat de la UE realizarea proiectelor la nivel local și alocarea directă a fondurilor, pentru evitarea criteriilor politice", a declarat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?