Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu s-a adresat potențialilor candidați la șefia Procuraturii

5 oct. 2019,, 11:45   Politică
4380 9

Maia Sandu îndeamnă persoanele care vor să acționeze „spre binele țării”, să aplice la concursul anunțat de Ministerul Justiției privind preselecția candidaților la funcția de Procuror General al Republicii Moldova.

Potrivit premierului, autoritățile s-au asigurat ca doar candidații integri și profesioniștii să aibă șanse să ajungă în funcția de procuror.

„Am știut dintotdeauna că lupta pentru o justiție adevărată în Republica Moldova nu va fi ușoară, însă fără a face ordine în acest domeniu nu avem viitor la noi acasă. În pofida rezistenței din partea celor care au transformat justiția într-o mașină de făcut bani, am reușit să modificăm legea pentru alegerea Procurorului General, astfel încît o comisie de experți formată pe lîngă Ministerul Justiției să selecteze în mod transparent o listă scurtă din care Consiliul Superior al Procurorilor va alege viitorul Procuror General, așa cum cere Constituția. În așa mod ne-am asigurat că doar candidații integri, profesioniști vor avea șanse să ajungă în funcția de Procuror General”, a declarat șeful Executivului.

Maia Sandu s-a adresat și „potențialilor candidați care întrunesc condițiile pentru a aplica la această poziție”.

„Știu că nu e ușor să faci dreptate în Republica Moldova. Știu că nu e ușor să repari un sistem putred, să treci peste toate piedicile întinse de cei interesați ca lucrurile să rămînă așa cum sînt. O știu din propria experiență. Dar mai știu că viitorul țării noastre, viitorul tuturor cetățenilor depinde de cei care vor avea curajul să facă schimbarea în sistem. Stimați potențiali candidați, dacă pînă acum ați așteptat timpul potrivit ca să acționați spre binele țării, acesta este el”, a menționat prim-ministrul.


Amintim că la sfîrșitul lunii septembrie Ministerul Justiției a anunțat despre ințierea preselecției candidaților la funcția de Procuror General al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?