Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu, primele declarații în urma deconectărilor masive de energie electrică

23 noi. 2022,, 16:43   Politică
9076 3

Președintele Maia Sandu a venit cu o reacție în urma deconectărilor masive de energie electrică, care au afectat astăzi întreg teritoriul R.Moldova.

"Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig", a comentat Sandu, care a precizat totodată că R.Moldova trebuie să rămînă parte a lumii libere, oricit de greu ar fi acum.

"Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărîmături. Și își plîng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricît de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămînă spre lumea liberă", a scris Sandu pe rețelele de socializare.

18
0
0
5
92

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?