X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu nu va desemna un prim-ministru în această săptămînă

20 ian. 2021,, 21:43   Politică
9996 1

În această săptămînă președinta Maia Sandu nu va desemna un prim-ministru. A spus-o chiar șefa statului în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR.

Sandu afirmă că săptămîna viitoare urmează să vină cu următorul pas care ar putea să ofere o soluție privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Săptămîna aceasta nu voi desemna un candidat la funcția de premier. Săptămîna viitoare o să vin cu următorul pas pe care îl consider corect și care ar putea să ofere o soluție. Asta depinde de decizia parlamentarilor. Nu s-a schimbat nimic din monetul în care am purtat discuții cu partiele”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că, PSRM în frunte cu Igor Dodon a cerut președintei Maia Sandu să desemneze un premier pînă la data de 1 februarie curent, atunci cînd începe sesiunea de primăvară-vară a Parlamentului. La fel, partidul a anunțat că a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind învestirea unui nou Guvern în care au fost incluse șase întrebări în acest sens. Acestea se referă în special la termenul limită în care președinta țării Maia Sandu poate desemna un candidat la șefia executivului și consecințele în cazul în care acest lucru nu se va întîmpla sau candidatura sa va fi refuzată.

Curtea Constituțională a declarat la 18 ianuarie inadmisibilă sesizarea PAS privind posibilitatea de auto-dizolvare a Parlamentului.


Potrivit președintei CC, Domnica Manole, Constituția R. Moldova conține soluții privind dizolvarea Parlamentului înainte de expirarea termenului de patru ani. Astfel, dizolvarea Parlamentului este posibilă numai în condițiile prevăzute de articolul 85 din Constituție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?