Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu nu a reușit să zdrobească clasa politică pentru a fi președinte - analist politic

22 ian. 2020,, 13:30   Politică
4194 13

Calculele liderei PAS și fostei prim-ministru Maia Sandu, care a hotărît să ațîțe toate partidele politice împotriva actualului șef al statului, Igor Dodon, s-au dovedit a fi eronate.

Despre acest lucru a scris într-un articol analitic publicat în ziarul „Аргументы и Факты” în Moldova deputatul PSRM, doctor în științe politice, Bogdan Țîrdea.

"În această direcție deja lucrează unele ambasade, fundații, ONG-uri și zeci de mass-media cu același scop - de a-l discredita pe Igor Dodon", menționează Bogdan Țîrdea.

„În paralel, aceștia îi lansează pe V. Voronin, R. Usatîi, G. Petrenco cu un singur scop - de a turna un butoi de zoi în adresa președintelui”, menționează în articol deputatul.

Cu toate acestea, pe 31 decembrie, pe flancul drept al clasei politice din Moldova a apărut o nouă mișcare unionistă alcătuită din cinci partide unioniste care își vor trage propria linie, dar nu o va ”acompania” pe Sandu.


Nu au fost justificate nici calculele Maiei Sandu privind cooperarea cu Partidul Democrat, care nu are nici o dorință să meargă în alegerile parlamentare anticipate.

De Sandu s-a distanțat și fostul partener din blocul ACUM, Andrei Năstase, pe care l-a transformat într-un outsider politic.

Toate calculele lui Sandu s-au dovedit a fi greșite, rezumă politologul: „Ea a crezut că va zdrobi toate partidele din țară, ațîțîndu-le împotriva lui Igor Dodon. Dar există șansa că ea îi va uni pe mulți împotriva sa”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?