X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu: "Noi considerăm că alegerile din Transnistria sînt ilegale"

19 noi. 2021,, 14:45   Politică
4259 2

În cadrul conferinței de presă din 19 noiembrie, președintele Moldovei, Maia Sandu, a subliniat că Chișinăul susține un dialog cu Tiraspolul pe marginea problemei transnistrene, în pofida faptului că opiniile părților deseori nu coincid, iar autoritățile moldovenești nu recunosc evenimentele politice din stînga Nistrului. "O altă opțiune pentru soluționarea conflictului transnistrean nu există", a adăugat ea, scrie newsmaker.md

Răspunzînd la întrebarea jurnaliștilor despre așteptările Chișinăului de la alegerile liderului Transnistriei, Sandu a menționat că autoritățile moldovenești nu recunosc aceste alegeri.

”Noi considerăm că aceste alegeri sunt ilegale. De aceea, nu avem niciun fel de așteptări. Există un contact, a fost o discuție dintre prim-ministru și dl Krasnoselski, pentru că acolo sunt oamenii noștri și trebuie să discutăm. În acest an, am încercat să îi ajutăm cu ce am putut, dacă e să vorbim despre vaccinuri: de fiecare dată când am primit sau cumpărat – mereu am ținut cont și de concetățenii noștrii de pe malul stâng”, a declarat Sandu.

Președintele a menționat că Chișinăul vrea să rezolve conflictul, dar, evident, acesta este un proces îndelungat. ”Ceea ce ne dorim noi este să găsim o soluție a acestui conflict și nu există una ușoară și rapidă, dar asta nu înseamnă că soluția nu trebuie pregătită, așa încât, atunci când se vor „alinia stelele” – se vor crea condiții interne și externe, această soluție să poată fi aplicată. Până atunci, sarcina noastră este să nu permitem escaladări”, a menționat președintele Maia Sandu.

”Regimul de la Tiraspol permite sechestrarea cetățenilor noștri. Există o vulnerabilitate în acest sens, își pot permite să facă lucruri împotriva cetățenilor R. Moldova. Trebuie să păstrăm o linie, care este foarte subțire – așa încât să nu permitem escaladarea, dar în același timp, să nu permitem aceste abuzuri”, a precizat președinta.


Reamintim că în Transnistriei, pe 12 decembrie, vor avea loc așa-numitele alegeri a liderului regiunii. Deocamdată în cursa electorală a fost înregistrat un singur candidat — actualul șef al regiunii, Vadim Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?