X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu niciodată nu și-a permis să facă declarații antirusești. Opinie

22 iul. 2021,, 16:45   Politică
2873 9

Teoretic partidele de dreapta din Moldova ar putea construi relații normale cu Moscova, dar pentru aceasta vor trebui să dea dovadă de virtuozitate miraculoasă și de diplomație de excelență, și acest lucru va fi mai dificil pentru ele decît pentru partidele de stînga.

Această opinie a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea, luînd cuvîntul în cadrul emisiunii Exluzivnoe interviu cu Nina Dimoglo.

În același timp, el a atras atenția asupra faptului că Președintele Moldovei, Maia Sandu, nu și-a permis niciodată să facă declarații antirusești, relatează Noi.md.

„Din cîte cunosc stilul Maiei Sandu, ea niciodată nu și-a permis să facă declarații antirusești explicite”, a spus Corneliu Ciurea.

Potrivit acestuia, cererea exprimată de șeful statului pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei nu este antirusească.


„Este o poziție clară a statului și toată lumea o susține, susține retragerea trupelor unei puteri străine de pe teritoriul Republicii Moldova, în special a unui grup limitat de trupe rusești. S-ar putea să nu o spunem uneori și, cel mai adesea așa fac forțele de stînga. Dar faptul că această cerere întotdeauna a fost poziția oficială a statului moldovenesc, care include atît forțe de stînga, cît și de centru și de dreapta, este un lucru evident. Și faptul că Maia Sandu a vorbit despre necesitatea retragerii trupelor rusești de pe teritoriul Moldovei nu poate fi o declarație antirusească. Este o cerere constantă în raport cu Moscova și nu va dispărea nicăieri. Va exista întotdeauna atît timp cît pe teritoriul nostru există trupe străine”, a spus Corneliu Curea.

„Nu ar trebui să avem trupe străine, nici rusești, nici americane, doar moldovenești. Nu ar trebui să existe trupe străine pe teritoriul Moldovei, mai ales că sîntem un stat neutru. Prin urmare, Maia Sandu are tot dreptul să vorbească despre necesitate retragerii trupelor ruse și nimeni nu-i poate interzice să exprime astfel de opinii, ele nefiind antirusești”, a declarat politologul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?