COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2916
Puterea stiri: 6759

Maia Sandu niciodată nu și-a permis să facă declarații antirusești. Opinie

22 iul. 16:45   Politică
1825 9

Teoretic partidele de dreapta din Moldova ar putea construi relații normale cu Moscova, dar pentru aceasta vor trebui să dea dovadă de virtuozitate miraculoasă și de diplomație de excelență, și acest lucru va fi mai dificil pentru ele decît pentru partidele de stînga.

Această opinie a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea, luînd cuvîntul în cadrul emisiunii Exluzivnoe interviu cu Nina Dimoglo.

În același timp, el a atras atenția asupra faptului că Președintele Moldovei, Maia Sandu, nu și-a permis niciodată să facă declarații antirusești, relatează Noi.md.

„Din cîte cunosc stilul Maiei Sandu, ea niciodată nu și-a permis să facă declarații antirusești explicite”, a spus Corneliu Ciurea.

Potrivit acestuia, cererea exprimată de șeful statului pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei nu este antirusească.


„Este o poziție clară a statului și toată lumea o susține, susține retragerea trupelor unei puteri străine de pe teritoriul Republicii Moldova, în special a unui grup limitat de trupe rusești. S-ar putea să nu o spunem uneori și, cel mai adesea așa fac forțele de stînga. Dar faptul că această cerere întotdeauna a fost poziția oficială a statului moldovenesc, care include atît forțe de stînga, cît și de centru și de dreapta, este un lucru evident. Și faptul că Maia Sandu a vorbit despre necesitatea retragerii trupelor rusești de pe teritoriul Moldovei nu poate fi o declarație antirusească. Este o cerere constantă în raport cu Moscova și nu va dispărea nicăieri. Va exista întotdeauna atît timp cît pe teritoriul nostru există trupe străine”, a spus Corneliu Curea.

„Nu ar trebui să avem trupe străine, nici rusești, nici americane, doar moldovenești. Nu ar trebui să existe trupe străine pe teritoriul Moldovei, mai ales că sîntem un stat neutru. Prin urmare, Maia Sandu are tot dreptul să vorbească despre necesitate retragerii trupelor ruse și nimeni nu-i poate interzice să exprime astfel de opinii, ele nefiind antirusești”, a declarat politologul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽