X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Maia Sandu neagă că ar fi beneficiat de consultanţă politică din partea unui expert american

28 ian. 2019,, 16:51   Politică
3049 10

Liderul PAS, Maia Sandu, respinge acuzaţiile potrivit cărora ar fi beneficiat de consultanţă politică din partea expertului american Noel Boxer, plătit de Veaceslav Platon.

De asemenea, Sandu spune că nu a fost ajutată niciodată de vreun consultant politic din străinătate, aşa cum arată o investigaţie publicată de Publika TV și de Prime TV.

Lidera PAS, Maia Sandu, a expediat o cerere prealabilă în adresa SRL General Media Group Corp, care gestionează posturile de televiziune Prime TV și Publika TV, prin care cere publicarea dezminților și repararea prejudiciului moral de 200.000 de lei pentru difuzarea unor știri la 23 ianuarie curent.

"Eu nu cunosc niciun personaj care se numeşte Boxer. Nici eu, nici colegii mei nu au comunicat niciodată, nu am lucrat cu el niciodată. Eu nu am avut consultanţi internaţionali în campanie electorală. Nu am avut consultanţi internaţionali. Noi am acţionat în judecată atât Publika cât şi Prime, vă rog să aşteptaţi această solicitare", a spus preşedintele Partidului Acţiune şi Solidarite, Maia Sandu.

Potrivit portalului Zeppelin, consultantul politic specializat în campanii electorale, Noel Boxer, a fost plătit de Veaceslav Platon cu 12 mii de dolari pe lună, în perioada iulie – noiembrie 2016, înainte de alegerile prezidențiale.

Jurnaliştii insistă că suma, adică cel puțin 60 de mii de dolari, nu a fost declarată de Partidul Acţiune şi Solidaritate la Comisia Electorală Centrală, iar activitatea de lobby şi PR pentru Maia Sandu a fost intermediată de către lobbystul Dmitri zis şi David Zaikin, născut în URSS și care în 1990 a emigrat în Canada.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?