X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu neagă acuzațiile că Platforma Crimeea a complicat discuțiile pe gaz

4 noi. 2021,, 22:10   Politică
4681 8

„Cei care spun asta au văzut cine a participat la Platforma Crimeea? Au văzut și alți președinți acolo care și-au semnat contractele fără nicio problemă?”. Astfel a comentat președinta Maia Sandu, acuzațiile precum că negocierile din Federația Rusă cu Gazprom au fost îngreunate după participarea acesteia la Platforma Crimeea, în vara acestui an. Declarațiile au fost făcute la Moldova în Direct.

„Cei care spun asta au văzut cine a participat la Platforma Crimeea? Au văzut și alți președinți acolo care și-au semnat contractele fără nicio problemă, chiar dacă au fost acolo. Platforma Crimeea este despre respectul pe care îl avem pentru integritatea teritorială a Ucrainei și acest respect este reciproc. Contractul pe gaze este altceva și ține de relația noastră cu Federația Rusă, evident că avem probleme mai serioase pe agenda noastră. Am spus că ne dorim o coloborare pragmatică care este bazată pe respect reciproc. Noi sîntem gata să discutăm. Pînă la urmă a fost semnat acest contract”, a spus președinta, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

În luna august a acestui an, președinta Maia Sandu a participat la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, la Kiev. La eveniment și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE. În urma acestui anunț, analistul politic Dionis Cenușa a venit cu un set de observații.

Partidul Socialiștilor din Moldova se arătau nemulțumiți de participarea președintei, Maia Sandu, la evenimentul „Platforma Crimeea”. Socialiștii spuneau că prin acest pas „șefa statului subminează procesul de restabilire a încrederii dintre Rusia și Moldova”.

Ulterior, președinta Maia Sandu a venit cu un comentariu, după mai multe critici privind participarea la Platforma Crimeea, de la Kiev, ce a nemulțumit Rusia. "Mă conduc doar de interesul cetățenilor RM", a spus Sandu.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?