Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Maia Sandu: „Moldova a fost condamnată, din nou, la CEDO”

4 iun. 2021,, 13:24   Politică
3335 2

Republica Moldova a fost, din nou, condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) și va trebui să achite, drept prejudiciu, suma de 2 milioane de euro pentru o decizie a Curții Supreme de Justiție încă în anul 2008. Anunțul a fost făcut joi seară de președinta țării, Maia Sandu, la postul public de televiziune.

„Chiar astăzi, trebuie să vă spun, că am fost informată că Republica Moldova a mai fost condamnată la CEDO și trebuie să mai plătească 2 milioane de euro pentru o decizie a Curții Supreme de Justiție din 2008. Imaginați-vă că, de-a lungul timpului, au tot fost luate și date decizii ilegale”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că președinta R. Moldova, Maia Sandu a mers în data de 27 mai la Consiliul Superior al Magistraturii. Șefa statului i-a atenționat pe magistrați despre pericolul fenomenului de corupție din sistemul judecătoresc și le-a sugerat că lucrurile ar trebui să se schimbe. Șefa statului a mai menționat că deciziile ilegale emise de judecători nedreptățesc oamenii și dăunează statului.

Președinta a declarat că a așteptat să se organizeze Adunarea Generală a Judecătorilor pentru a veni cu acest mesaj, însă, întrucît adunarea se tot amînă, a venit în fața CSM, pentru a se adresa atît membrilor, cît și judecătorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?