X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Maia Sandu le dă o lună la dispoziție membrilor CSM ca să facă ordine în justiție

27 mai. 2021,, 13:07   Politică
3408 13

După ce astăzi, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers în vizită la Consiliul Superior al Magistraturii, aceasta le-a dat termen membrilor să vină cu propuneri despre ce e posibil de schimbat pentru ca țara noastră să nu mai stagneze.

„Vreau să vă rog să încercați să obțineți un consens pe schimbările care putem să le facem, schimbări care credeți că pot fi făcute destul de repede, inclusiv la nivel legislativ. Știu că sunt anumite lucruri care trebuie schimbate în Constituție, acolo e mai complicat, dar eu cred că sunt suficiente lucruri care pot fi făcute fără să fie schimbată Constituția.

Și dacă puteți, într-o lună să veniți, să revenim la o discuție, să invităm și alți oameni, și să discutăm acest lucru cu documente elaborate, dar ar fi bine să văd un consens cel puțin la nivelul instituției dumneavoastră despre care sunt elementele concrete care pot fi modificate ca să devină procesele mai eficiente”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a mai menționat că țara noastră nu poate să avanseze în niciun domeniu din cauza problemelor din justiție, și din cauza luptei ineficiente împotriva corupției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?