X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Maia Sandu, la sfat cu oamenii de afaceri din Franța

4 feb. 2021,, 13:59   Politică
4383 6

Șeful statului, Maia Sandu, întreprinde o vizită de lucru în Franța. De la primele ore ale zilei, președintele s-a întîlnit cu cea mai mare organizație patronală din Franța, unde s-a văzut cu conducerea acesteia și cu reprezentanții mediului de afaceri francez.

A fost o discuție despre realitățile economice din Republica Moldova și despre direcțiile strategice de interes comun. Le-am vorbit oamenilor de afaceri francezi despre prioritățile strategice de dezvoltare ale Republicii Moldova, despre viziunea mea asupra viitorului țării, despre îmbunătățirea mediului de afaceri prin combaterea corupției și reforma justiției, precum și despre avantajele economice de a investi în țara noastră.

Exponenții businessului francez s-au interesat, la rândul lor, de nivelul de digitalizare a țării și strategiile existente în acest domeniu. Printre alte potențiale domenii de interes se numără investițiile în energia regenerabilă, sectorul medical sau aviația civilă.

Din cauza restricțiilor pandemice, la reuniune a participat un număr restrâns de companii - nume sonore precum Alstom, Airbus Hélicoptères, Orange, Eco Delta, GE Capital, Oberthur Chash Protection, ADEPTA/GNIS, Société Geismar, L3G, IN Group, Veolia, TECOFI. M-am bucurat să văd că majoritatea sunt interesate fie să inițieze, fie să-și extindă investițiile în Republica Moldova”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?