Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu, la București: „Ne pregătim pentru toate scenariile”

29 iul. 2022,, 14:30   Politică
3170 0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la București, a declarat că „sîntem îngrijorați de securitatea țării noastre”, dar și că „admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste” cu referire la războiul din regiune.

„Vecinătatea războiului pune presiuni pe instituțiile statului care asigură securitatea Republicii Moldova. Instituțiile noastre urmăresc cu atenție evoluția situației din regiunea transnistreană, analizăm riscurile la care sîntem expuși din interiorul țării. Dar cel mai important, aceste tensiuni de securitate vulnerabilizează și mai mult societatea, în condițiile de creștere a prețurilor, în mod special la resursele energetice. Apreciem faptul că, la începutul acestei luni, în Republica Moldova a fost creat un hub european pentru securitate și managementul frontierelor, care ne conectează la sistemul de securitate al Uniunii Europene. Și totuși situația volatilă de pe cîmpul de lupte, apropierea frontului ruso-ucrainean de hotarul nostru de est crește gradul de incertitudine. Crește numărul provocărilor lansate de forțe interne, ce urmăresc destabilizarea situației din Republica Moldova”, a declarat oficialul la Palatul Cotroceni

Maia Sandu, în context, a subliniat: „sîntem îngrijorați și admitem toate scenariile, inclusiv cele mai pesimiste, respectiv ne pregătim pentru toate scenariile.”

La rîndul său, Președintele României, Klaus Iohannis a spus: „Noi rămînem cei mai apropiaţi de Republica Moldova şi nu vă abandonăm indiferent în care scenariu vom ajunge cu toţii prin acest nefericit război dus de Rusia împotriva Ucrainei.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?