COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Maia Sandu l-a invitat pe președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, la Chișinău

2 sep. 22:00   Politică
1738 5

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu ministrul francez pentru Europa și afaceri externe, Jean Yves Le Drian, aflat într-o vizită la Chișinău.

În cadrul întrevederii, șefa statului i-a transmis președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, invitația de a vizita Republica Moldova, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

„Am mulțumit Republicii Franceze pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul de reforme interne, precum și în dialogul cu Uniunea Europeană, a cărei președinție Parisul o va prelua la 1 ianuarie 2022. De asemenea, am beneficiat de prezența înaltului oficial francez pentru a-i transmite Președintelui Emmanuel Macron invitația de a vizita Republica Moldova.”, a scris pe o rețea de socializare, Maia Sandu.

În cadrul întîlnirii Maia Sandu i-a mulțumit ministrului francez pentru finanțarea de către Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD) a unor proiecte de infrastructură în Republica Moldova. Totodată, au discutat și despre decizia de a sprijini Autoritatea Națională de Integritate.

„Mi-am exprimat, totodată, speranța că vom putea urgenta semnarea unor acorduri importante pentru cetățenii noștri - privind evitarea dublei impuneri și privind protecția socială - și că vom putea impulsiona relațiile comerciale.”, a relatat șeful statutui.


Amintim că în luna februarie curent, Maia Sandu, a efectuat o vizită oficială la Paris. În cadrul acesteia, Sandu a avut o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X