X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu l-a felicitat pe canoistul Serghei Tarnovschi

25 iun. 2023,, 09:58   Politică
2947 0

Șefa statului, Maia Sandu l-a felicitat pe canoistul Serghei Tarnovschi, care a luat bronzul la Jocurile Europene.

La Jocurile Europene, care se desfășoară în Cracovia-Malopolska, a fost arborat drapelul țării noastre și a răsunat Imnul de Stat al Republicii Moldova.

Maestrul Emerit al Sportului, Serghei Tarnovschi, a obținut medalia de bronz în proba de canoe sprint pe distanța de 500 de metri, transmite Noi.md.

„Felicitări, Serghei! Felicitări antrenorilor și tuturor celor ce au contribuit la acest rezultat. Este prima medalie obținută de sportivii noștri la aceste competiții”, a menționat Maia Sandu în mesajul său.

Șefa statului a mai subliniat că participarea la Jocurile Europene este o oportunitate pentru a obține succes profesional, dar și o șansă de a demonstra potențialul țării noastre.

„Dragi sportivi, avem și mai mare încredere în faptul că veți face tot ce vă stă în puteri pentru a atinge performanța rîvnită. Vă dorim recorduri personale, naționale și mondiale! Vă așteptăm acasă mulțumiți de prestație și cu noi obiective”, a spus Președinta.

Contactat de Noi.md, Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, care este și antrenorul lui Serghei Tarnovschi, a spus că discipolul său își canalizează acum eforturile pentru următoarea competiție, care va fi Campionatul Mondial de Kaiak-Canoe. Acesta se va desfășura în perioada 22-26 august în Duisburg, Germania.

"Pentru Serghei acest campionat va fi o pistă pentru Jocurile Olimpice de anul viitor. Dacă se va califica în primii 5 în Germania, atunci va putea participa și la competițiile olimpice din 2024", a precizat Juravschi.


Amintim că în 1988 echipa Juravschi-Reneischi a cucerit la Jocurile Olimpice de la Seul medaliile de aur în proba de canoe dublu, cursele de 500 și 1000 metri. În următorii trei ani, Nicolae Juravschi a cîștigat un număr de 8 medalii de aur la Campionatele Mondiale în probele de C-2 și C-4.

7
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?