X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu l-a decorat pe ambasadorul american cu "Ordinul de Onoare"

15 iul. 2021,, 18:42   Politică
2402 12

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” de către președinta Maia Sandu. Decizia are loc în contextul în care mandatul diplomatului se încheie, președintele SUA, Joe Biden nominalizînd un alt ambasador pentru acest post.

„I-am primit astăzi la Președinție pe ES Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, împreună cu doamna Laura Hruby, șefă-adjunctă a Misiunii diplomatice a SUA, doamna Mary Alexander, șefă a Secției Politica și Economie, și domnul Scott Hocklander, Director USAID Moldova. Am mulțumit pentru sprijinul SUA în lupta cu pandemia și în asigurarea cu vaccin a țării noastre, pentru programele de asistență în domeniul dezvoltării economice și infrastructurii, și pentru ajutor în consolidarea instituțiilor statului și a presei independente”, se menționează în comunicatul instituției prezidențiale.

Președinta Maia Sandu a discutat în cadrul întrevederii despre modul în care ar putea fi revigorate relațiile bilaterale în contextul Dialogului Strategic moldo-american la nivel înalt. În context, au fost abordate subiecte ce țin de consolidarea statului de drept, combaterea corupției și reformarea justiției, precum și de digitalizarea economiei.

„Tot astăzi, i-am conferit ES Dereck J. Hogan „Ordinul de Onoare” cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa și pentru susținerea eforturilor noastre de a construi o societate democrațică și prosperă”, se arată în comunicatul instituției.

Sandu i-a mulțumit ambasadorului Dereck J. Hogan pentru contribuția acestuia în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru „o societate liberă și justă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?