X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu, invitată într-o vizită în Polonia

27 noi. 2020,, 09:05   Politică
6195 18

Președinta aleasă, Maia Sandu, a fost invitată să efectueze o vizită în Polonia. Invitația a fost lansată în cadrul unei convorbiri telefonice a Maiei Sandu cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

Ambasada Poloniei la Chișinău precizează într-un comunicat de presă că în cadrul discuțiilor au fost abordate temele legate de intensificarea și consolidarea relațiilor bilaterale la nivel înalt, atît pe plan bilateral, cît și pe plan european, transmite IPN.

Andrzej Duda a subliniat sprijinul Poloniei pentru direcția pro-occidentală a politicii Republicii Moldova, care are o susținere clară din partea majorității populației.

De asemenea, președintele Duda a atras atenția și asupra prezenței minorității naționale poloneze în Republica Moldova și asupra necesităților acesteia.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu precizează că i-a mulțumit șefului statului polonez pentru felicitările adresate cu ocazia victoriei și pentru sprijinul Poloniei acordat Republicii Moldova. Părțile au discutat despre prioritățile importante pentru perioada următoare.

„Polonia a fost mereu un partener important pentru Moldova. Președintele Andrzej Duda m-a asigurat de sprijinul Poloniei în consolidarea democrației și în parcursul nostru european. Am discutat despre mandatul puternic oferit de popor pentru a lupta împotriva corupției. Astfel, vom apropia Moldova de Uniunea Europeană și o vom face mai puternică”, a menționat președinta aleasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?