X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Maia Sandu, învinuită că face jocuri ascunse în cazul Aeroportului Chișinău

12 noi. 2019,, 11:20   Politică
4889 3

PSRM o acuză pe șefa Guvernului că ar încerca să facă jocuri ascunse în cazul Aeroportului Internațional Chișinău și ar da peste cap munca pe care a realizat-o comisia parlamentară de anchetă, care a analizat procesul de concesionare a aeroportului și a stabilit că acesta a fost dat în concesiune cu grave abateri de la lege și trebuie întors în proprietatea statului.

„Referitor la șmecherii și trișări de la Guvern. Dvs, împreună cu ministrul Economiei Brînzan, vă întîlniți pe ascuns cu Nathaniel Rothschild și ați vorbit cu el că aeroportul trebuie să nimerească în gestiunea nu știu cui, numai nu a statului. Vrem să știm ce ați discutat în secret cu Rothschild și cui ați menit acest activ al statului”, a întrebat deputatul socialist Vasile Bolea în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Drept răspuns, Maia Sandu a explicat că decizia de întoarcere a aeroportului în proprietatea statului poate fi luată doar de instanțele de judecată.

Eu am aflat de această tranzacție din public, după ce presa a scris și acest lucru ne-a îngrijorat. Reîntoarcerea aeroportului și a celorlalte proprietăți preluate abuziv de la stat se poate face doar prin activitatea procurorului independent și îndepărtînd judecătorii corupți. Procuratura trebuie să demonstreze că aeroportul a fost concesionat abuziv și instanța de judecată să spună da. Nu eu pot aduce aeroportul statului. Decizia judecătorului poate face asta. Voi nu vreți reforma justiției”, a spus Sandu.

Amintim că, în luna august, s-a aflat că firmaNR Investments Ltd”, controlată de elvețianul Nathaniel Rothschild a cumpărat compania offshore „Komaksavia Airport Invest Ltd”, care deține 95% din compania „Avia Invest” ce a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău pentru 49 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?