COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2924
Puterea stiri: 6640

Maia Sandu, într-un interviu pentru Euronews: "Este o oportunitate mare pentru țara noastră"

15 iul. 10:07   Politică
1784 3

Președinta Maia Sandu a comentat rezultatul scrutinului parlamentar pentru Euronews.

Șefa statului afirmă că este o oportunitate pentru țara noastră, este o responsabilitate mare, dar acum „avem toate instrumentele pentru a implementa toate reformele de pe agenda anti-corupție”.

„Sîntem fericiți. La aceste alegeri, moldoveni au reconfirmat susținerea pentru agenda anti-corupție, pentru reforma în sectorul justiției. Acum avem majoritatea în Parlament care va fi un suport pentru Guvern pentru a implementa aceste reforme. Este o oportunitate mare pentru țara noastră. Este și o responsabilitate mare, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele. Este vorba despre eliminarea judecătorilor corupți, să curățim alte instituții ș.a”, a declarat președinta, citată de unimedia.info.

Întrebată ce posibilități are acum, după schimbarea puterilor la Chișinău, Sandu s-a referit la legea privind evaluarea externă a judecătorilor, care ar permite curățarea sistemului, dar și la posibilitatea confiscării averilor ilegale.

Vedeți aici declarațiile președintei:


În urma alegerilor de duminica trecută, PAS a obținut 63 de mandate, BECS – 32 de mandate, Partidul Șor – 6 mandate.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽