X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu, în discuții cu primarii din țară: Criza energetică, pe agendă

3 noi. 2022,, 13:15   Politică
2685 1

Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale (CALM), organizație care reprezintă primarii din RM, transmite jurnal.md.

În cadrul întîlnirii a fost discutată criza energetică și implicațiile ei pentru oameni, bugetul țării și activitatea APL. Președintele a apreciat contribuția majorității primarilor la efortul de economisire a resurselor energetice, efort ce va permite ca banii publici să fie utilizați pentru proiecte de dezvoltare, inclusiv la nivel local.

La fel, șefa statului le-a solicitat aleșilor locali să îi ajute pe oamenii cu venituri mici din comunitățile lor, în special pe vîrstnici, să se înscrie pe platforma pusă la dispoziție de Guvern, pentru obținerea compensațiilor.

Maia Sandu a vorbit și despre riscurile la adresa securității statului, în contextul războiului din Ucraina și a încercărilor unor forțe interne și externe de destabilizare a țării.

Reprezentații CALM au abordat mai multe probleme ce țin de activitatea APL. Părțile au căzut de acord că e nevoie de o comunicare mai strînsă între autoritățile locale și centrale pentru a face față situațiilor de criză și provocărilor de securitate în adresa statului.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?