AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

Maia Sandu, în discuții cu președintele ANI. Ce subiecte au fost discutate

5 ian. 10:21   Politică
4230 17

Maia Sandu, a avut astăzi o întîlnire cu președintele Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci.

În cadrul întîlnirii, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă ANI și despre măsurile care pot fi luate pentru ca instituția să devină pe deplin funcțională.

Președintele a întrebat despre stadiul la care se află controalele inițiate în privința demnitarilor înalți și din ce motiv durează atît de mult.

De asemenea, Maia Sandu a întrebat de ce nu se prioritizează activitatea așa încît, în primul rînd, să fie cercetați demnitarii de rang înalt față de care există suspiciuni majore că au averi care nu pot fi justificate prin raportare la veniturile declarate și, doar apoi, primarii și alți funcționari publici.

„Am accentuat că așteptările cetățenilor față de ANI sînt legitime, și anume oamenii cer ca instituția să efectueze rapid și eficient verificarea averilor demnitarilor de rang înalt față de care există suspiciuni. Am menționat că, în calitate de președinte, voi sprijini inițiativele de fortificare a capacităților ANI și voi facilita dialogul interinstituțional, pentru ca ANI să-și îndeplinească cu adevărat misiunea în fața cetățenilor – prevenirea corupției și asigurarea integrității în rîndul demnitarilor și funcționarilor publici.” a declarat șefa statului.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав