X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu, gata să se vaccineze împotriva COVID-19

8 feb. 2021,, 13:27   Politică
2620 6

În cadrul unei conferințe de presă, șeful statului, Maia Sandu, a declarat că este gata să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

„Sînt oameni care au nevoie mai mare de vaccin decît mine, mă refer la medici, care trebuie să fie primii care au acces la vaccin. Sînt gata să mă vaccinez ca dovadă pentru alți cetățeni care mai sînt îngrijorați. Trebuie să mergem la oamenii care sînt cei mai expuși”, a declarat Maia Sandu.

Sandu spune că R. Moldova, pe lîngă donații, va cumpăra un anumit lot de vaccin.

„În ianuarie, noi am corectat solicitarea către COVAX, astfel să putem și cumpăra, nu doar să primim donații”, a adăugat Sandu.

Cei de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunțau, zilele trecute, că primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX la 30 ianuarie.


Reamintim că, potrivit unui sondaj realizat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor sînt pentru ca vaccinarea să fie realizată doar la dorință. Totodată, internauții sînt de părere că Moldova poate decide și singură ce tip de vaccin să administreze populației.

De menționat că anterior, Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a furniza Moldovei 100.000 de doze de vaccin anti-COVID Sputnik V, iar restul dozelor necesare pentru țară timp de 4-6 luni în cazul în care vaccinul ar fi fost înregistrat. Potrivit acestuia, la 20 ianuarie, Fondul Rus de Investiții Directe a furnizat părții moldovenești întregul pachet de materiale pentru înregistrarea rapidă a Sputnik V.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?