Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu explică scumpirile la produsele petroliere

14 sep. 2021,, 09:02   Politică
5018 8

Numărul scumpirilor din ultima vreme la produsele petroliere s-a cam pierdut. Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri pentru ziua de marți, 14 septembrie curent, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Astfel, la stațiile de benzinării din țară, șoferii vor vedea că benzina costă mai mult cu 5 bani față de acum o zi. Și deși motorina a rămas la același preț, gazul lichefiat s-a scumpit cu 20 de bani. Președinta țării, Maia Sandu, a comentat situația aseară.

Deci, benzina va costa 20,83 lei per litru, iar gazul lichefiat – 12,79 lei, la fel, per litru.

Conducerea ANRE a explicat anterior că scumpirile au loc într-un context global. Aceeași versiune este susținută și de Maia Sandu. Șefa statului este de părere că scumpirea carburanților pe piața internă este cauzată de majorările care se produc la nivel mondial, iar una dintre soluțiile la care poate recurge Guvernul este să mărească veniturile cetățenilor.

„Atunci cînd vorbim de carburanți, s-a încercat prin această lege (n.r. care permite Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să stabilească prețurile de plafon) parțial să se rezolve, dar este și creșterea prețurilor la nivel mondial”, a explicat președinta la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.


Întrebată dacă urmează să ne așteptăm la scumpirea gazului, a adăugat că: Acest lucru trebuie să ni-l spună „Moldovagaz”, pentru că nu președintele țării negociază. Legea spune că „Moldovagaz” este instituția responsabilă. sînt relații contractuale între două instituții și așteptăm să vedem care este aranjamentul… Există un preț de piață și o formulă deja stabilită”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?