X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Maia Sandu este așteptată în Ucraina. Cînd ar putea ave loc prima sa vizită oficială

18 noi. 2020,, 15:02   Politică
4789 6

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a anunțat că instituția pe care o conduce lucrează deja la organizarea unei vizite la Kiev a noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a subliniat anterior necesitatea cooperării cu Ucraina - scrie, miercuri, agenția RBC.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, "este semnificativ faptul că Maia Sandu a avut primele conversații telefonice cu președinții ucrainean și român", transmite radiochisinau.md.

"Președintele nostru a invitat-o să viziteze Ucraina, așa că deja lucrăm la organizarea acestei vizite" - a precizat șeful diplomației ucrainene.

Amintim că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a felicitat-o telefonic pe Maia Sanda pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și a invitat-o să efectueze o vizită în Ucraina.

Într-un interviu acordat agenției ucrainene RBC, Maia Sandu, de asemenea, a declarat că se va întâlni în curând cu președintele Zelenski.


În plus, după anunțarea rezultatelor alegerilor, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova va construi relații de prietenie cu Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?