X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu: „Doar împreună vom putea trece prin iarna care vine”

10 noi. 2022,, 09:51   Politică
2424 1

Președintele țării, Maia Sandu, a salutat-o la Chișinău pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care se află într-o vizită oficială în țara noastră.

Sandu i-a mulțumit șefei Comsiei Europene pentru sprijinul oferit țării noastre, menționînd că, la ora actuală, R. Moldova se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimele trei decenii.

„Războiul a adus țării noastre și enorme prejudicii economice și sociale. Autoritățile fac eforturi mari pentru a asigura țara cu resurse energetice și societatea face efoturi pentru a reduce consumul de energie. Situația este încontinuare dificilă și putem face față acestei crize doar împreună. Doar împreună, solidari, vom putea trece prin iarna care vine. UE ne-a sprijinit mereu, în cele mai critice momente. În ultimii doi ani marcați de crize consecutive, țara noastra a simțit continuu susținerea UE”, a declarat Maia Sandu.

„Conectarea RM la sursele de energie electrică din UE prin rețeaua electrică continentată Entso-E este vitală. Mulțumim tututror țărilor UE care ne-au oferit ajutor în utlima perioadă și României pentru că astăzi avem curent electric în case”, a adăugat șefa statului.

În aceeași ordine de idei, Maia Sandu a amintit despre sprijinul UE la gestionarea crizei refugiaților, dar și ajutorul primit în timpul pandemiei. La fel, președinta țării a mulțumit Ursulei von der Leyen pentru ajutorul acordat țării noastre în obținerea statutului de țară candidată la UE.


„Programele UE contribuie la crearea de noi afaceri, de noi locuri de muncă în localitățile din țară, iar prin programele UE modernizăm țara și creștem nivelul de trai în RM. Noi sîntem hotărîți să avansăm pe calea integrării UE, spre care am făcut un pas ferm în primăvara acestui an. Țin să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni l-ați oferit în obținerea statutului de țară candidată. Contăm pe o evaluare rapidă în 2023 pentru a lansa negocierile de aderare și pe susținerea statelor UE în acest parcurs. RM va continua să implementeze acordul de asociere cu UE. Vrem să aducem Moldova în spațiul sigur și prosper al UE”, a menționat Sandu.

4
0
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?