X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu, despre viitorii șefi ai SIS, CNA și ai Procuraturii Generale

9 iun. 2019,, 18:15   Politică
8894 5

În cadrul ultimului briefing susținut, prim-ministra Maia Sandu a declarat că funcțiile de șefi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, Centrului Național Anticorupție și Procuraturii Generale, trebuie să fie oferite în bază de competiție deschisă.

Prim-ministra a spus că acest proces trebuie să fie unul adevărat, și nu mimat, pentru ca oamenii să creadă în veridicitatea lor, iar aplicanții să fie de valoare.

„Cu cît mai mulți aplicanți de valoare, cu cît mai transparent și mai corect va fi procesul, cu atît mai mare este șansa să ajungă în aceste funcții oameni care merită”, a spus Sandu.

Aceasta a mai adăugat că, candidații beneveniți să aplice la această competiție trebuie să fie apolitici și buni profesioniști.

Amintim că, potrivit pachetului de dezoligarzhizare propus de blocul ACUM, printre legile propuse se numără și demiterea directorului Serviciului de Informații și Securitate, Vasile Botnari, a actualului procuror general, Eduard Harunjen și revocarea din funcție a directorului Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?