X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu, despre restabilirea celor 5 magistrați din „Spălătoria rusească”

28 oct. 2020,, 09:52   Politică
3930 6

Lidera și candidata la prezidențiale a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, condamnă decizia Consiliului Superior al Magistraturii de a repune în funcție judecătorii vizați în dosarul „Laundromat”. Sandu susține că „în loc să fie trași la răspundere, acești judecători vor primi compensații de milioane de lei”.

„Judecătorii care au spălat miliarde de dolari prin Moldova sînt repuși, de astăzi, în funcție. Hoții se simt încurajați, mafioții se simt la putere, bandiții simt protecție. După ce criminali periculoși sînt eliberați din penitenciare înainte de termen, ucigași sînt achitați, astăzi, cinci dintre judecătorii care au participat la spălătoria rusească (așa-numitul Laundromat, prin care s-au spălat prin țara noastră zeci de miliarde de dolari SUA) sînt repuși în funcție. În loc să fie trași la răspundere, acești judecători vor primi compensații de milioane de lei. Fiecare dintre ei se va pricopsi cu cel puțin 1,2 milioane lei (în jur de 7 milioane în total)”, a menționat lidera PAS într-o postare pe Facebook.

Conform deciziei luată astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii, cererile celor cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat” cu privire la repunerea în funcțiile pe care le-au deținut pînă în 2016 cu achitarea salariilor pentru perioada în care au fost suspendați în funcția de magistrați au fost aprobate. Acestora li se va achita salariul pentru cei patru ani în care au fost suspendați din funcție, scrie zdg.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?