Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Maia Sandu, despre prețurile la gaze: Nu e o normalitate, ci o anomalie

28 oct. 2021,, 18:13   Politică
7890 17

Ne confruntăm o problemă gravă - creșterea prețurilor la gaze pe piețele internaționale. Nu este o normalitate, dar o anomalie.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele țării, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite Știri.md.

"Ne confruntăm cu o problemă gravă, rezolvarea căreia nu ține doar de Republica Moldova. O creștere atît de bruscă este o lovitură pentru consumatorii casnici din mai multe state. Situația noastră este și mai grea din cauza guvernărilor iresponsabile din ultimii 30 de ani.

Nu au făcut nimic ca țara noastră să nu ajungă într-un astfel de blocaj. Alte țări au finanțat în sistemul energetic pentru a evita o astfel de criză.

De 3 decenii sîntem la cheremul regimului de la Tiraspol. Nu s-a investit niciun leu în energia regenerabilă, în schimb au înflorit scheme de milioane de dolari în sectorul energetic.


Din păcate nu avem nimic, abia acum începem să lucrăm cu adevărat pentru securitatea energetică a țării", a declarat Maia Sandu.

Totodată, președintele țării a subliniat că a comunicat cu mai mulți șefi de state pentru a identifica soluții privind criza energetică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?