Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Maia Sandu, despre organizatorii protestului din capitală: „Grupări criminale”

26 sep. 2022,, 10:33   Politică
3550 1

Președinta țării a comentat, astăzi, protestul din fața parlamentului, organizat de partidul Șor, pe care l-a catalogat drept o „consolidare a grupărilor criminale

„Statul va respecta dreptul cetățenilor de a protesta pașnic, organele de drept trebuie să pedepsească aspru orice tentativă de agresiune, provocare sau destabilizare. Aceste grupări criminale continuă să aibă acces la resursele financiare furate de la noi. Corupții întreprind tot pentru a slăbi statul și a destabiliza situația. Au intesificat propaganda de război și stirile false, adoptarea și aplicarea de sancțiuni mai dure pentru cei care promoveaza războiul. Se solicită sancțiuni mai dure pentru propagarea războiului. Toți cei care vor încerca să destabilizeze situația în țară vor răspunde în fața legii”, a declarat Maia Sandu.

Membri și activiști ai Partidului Șor au instalat câteva corturi pe treptele din curtea Președinției de la Chișinău pe 25 septembrie, în cea de-a doua duminică de proteste antiguvernamentale la care cer organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

În duminica precedentă, simpatizanții politicianului fugar Ilan Șor, care se ascunde în străinătate de anchete de corupție împotriva sa, au instalat corturi doar vizavi de Președinție, în fața Parlamentului, anunțînd un protest non-stop.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?