X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Maia Sandu, despre numirea ex-procurorului Rurac la SIS

13 sep. 2021,, 21:45   Politică
4313 1

Șefa statului Maia Sandu a venit cu o reacție, după ce ex-procurorul anticorupție, Eugen Rurac, a fost numit șef al Direcției apărarea regimului constituțional, din cadrul Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

„Întrebarea este pentru conducerea SIS. În general, avem nevoie de o evaluare a funcționarilor în instituții, pentru că nu este prea multă credibilitate. Există foarte multă neîncredere pornind de la lucrurile care s-au spus”, a declarat președinta în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.

Șefa statului a declarat că Președinția își propune să consolideze sistemul de securitate al țării, astfel, grației asistenței externe confirmate, se va începe analizarea vulnerabilității sistemului, iar ulterior, vor fi implementate reforme serioase. „Vrem să luăm decizii pe bază de analize”, a conchis președinta.

Eugen Rurac a devenit cunoscut opiniei publice după ce a gestionat dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi, condamnat de prima instanță în dosarul fraudei bancare. Tot Rurac a instrumentat dosarul fostului președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, dar și dosarul Metalferos.

De asemenea, procurorul Eugen Rurac a fost cel care a renunțat învinuirea aduse fostei magistrate de la Curtea de Apel, Domnica Manole, în prezent președintă a Curții Constituționale, judecată pentru pronunțarea cu bună știință a unei hotărîri ilegale.


Eugen Rurac a fost procuror la Procuratura Anticorupție din anul 2016, însă și-a început activitatea la Procuratura raionului Drochia. În ianuarie 2020, acesta și-a dat demisia.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2018, Eugen Rurac deține împreună cu soția un apartament cu o suprafață de 60 de metri pătrați, dar și 1/6 dintr-un apartament de 21.5 metri pătrați. De asemenea, a declarat o mașină Skoda fabircată în 2016 estimată la o valoare de 250 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?