X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Maia Sandu, despre embargoul impus de Rusia asupra produselor moldovenești

16 aug. 2022,, 17:16   Politică
4302 0

Produsele din Republica Moldova au nevoie de o piață de desfacere unde este apreciată calitatea și nicidecum altceva. O spune președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a efectuat o vizită la Bălți.

Șefa statului a menționat că, după embargoul instituit de Rusia, Guvernul Republicii Moldova a inițiat discuții cu oficiali din alte țări pentru a pune la dispoziția producătorilor autohtoni noi piețe de desfacere, scrie tvn.md.

„Între timp, Guvernul discută cu alte potențiale piețe și, după cum cunoașteți, în această primăvară am reușit să obținem reguli de acces mai simple pentru producătorii noștri pe piața europeană. Dincolo de piața europeană sînt și alte piețe.

Noi trebuie să ne străduim să avem produse de calitate, competitivă după preț și calitate. Dar vrem să ajungem pe piețele în care este apreciat produsul, nu unde alte criterii definesc deciziile dacă să ne lase să exportăm sau nu”, a declarat șefa statului.

De luni, 15 august, Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, Rosselhoznadzor, a introdus restricții temporare la importul de produse agricole din 31 de regiuni din Republica Moldova. Potrivit agenției de presă TASS, restricțiile vin „să protejeze teritoriul Federației Ruse de pătrunderea și răspîndirea obiectelor de carantină”.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?